Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Βιογραφικό Σημείωμα

H Χρύσα Κίτσιου είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., διπλωματούχος πιάνου και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Έχει διδάξει πιάνο, θεωρητικά, χορωδία και μουσικοκινητική αγωγή σε Μουσικά Σχολεία, Ωδεία και Ι.Ε.Κ. Είναι δημιουργός του βιβλίου «Θεωρία της Μουσικής, σολφέζ, καλλιέργεια ακουστικών ικανοτήτων». Ασχολείται έντονα με την καλλιέργεια της ακοής και έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τα τεστ αξιολόγησης μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και την διδασκαλία μουσικού οργάνου. Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τη διδασκαλία της Θεωρίας της Μουσικής - Καλλιέργειας της ακοής.  Υπήρξε accompagnatrice της «Χορωδίας Θεσσαλονίκης» καθώς και άλλων χορωδιών, συμμετέχοντας σε διάφορες συναυλίες, φεστιβάλ και gala όπερας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως πιανίστα, έχει εμφανιστεί με συμφωνικές ορχήστρες, σύνολα μουσικής δωματίου, διάφορα μουσικά σχήματα και σε ατομικά ρεσιτάλ κλασικού και σύγχρονου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών συνοδεύει στο πιάνο τις πτυχιακές εξετάσεις μπαλέτου (major) της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Royal Academy of Dance).

11 σχόλια:

Θεόφιλος Γκίνης είπε...

Θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα σχολιάσω το βιογραφικό σημείωμα της Χρύσας.
Επιτυχημένες σπουδές και συμμετοχές σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις δεν μπορούν να δώσουν μία σαφή εικόνα για το ποιόν της εικονιζόμενης.
Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τη Χρύσα Κίτσιου, να μου επιτραπεί να εξάρω όχι μόνο το έργο της, αλλά και την ίδια ως προσωπικότητα, τόσο για την πληρότητά της, όσο και για την ειλικρίνεια και την απλότητά της, χαρακτηριστικά που δύσκολα συνδυάζονται.
Θεωρώ προνομιούχους όλους όσους τη γνωρίζουν και πολύ περισσότερο όσους την είχαν, ή την έχουν δασκάλα τους.
Χρύσα, καλή συνέχεια. Είμαστε δίπλα σου.

Με θαυμασμό,
Θεόφιλος Γκίνης
Βιβλιοθηκονόμος,
Καθηγητής Μουσικής

Λουκία Βάρθη είπε...

Δεν είμαι μουσικός ούτε που ασχολούμαι καθόλου για να πώ την αλήθεια οπότε τα σχόλια περί βιβλίου θα τα αφήσω για τους πιο ειδικούς. Αλλά στην ζωή υπάρχουν και άλλες σχέσεις εκτός απο τις επαγγελματικές και η Χρύσα αποδίδει εξίσου άξια. Την γνώρισα σε κάτι εξετάσεις Αγγλικών που έτυχε να είμαστε ζευγάρι για την προφορική εξέταση. Αμέσως αντιλήφθηκα την δυναμική προσωπικότητα της και την τρομερή καλλιέργια της σαν άτομο. Ένας άνθρωπος που αξίζει πολλά!! Σίγουρα θα πάς πολύ καλά σε ότι κι αν κάνεις Χρύσα μου και εγώ σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να έχεις ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από αυτή που ονειρεύεσαι.. Είμαι πολύ τυχερή πράγματι που σε γνώρισα

Ανώνυμος είπε...

-ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ-
Σε ηλικία 16 ετών η Χρύσα διάμορφωνε την προσωπικότητά της, βάζοντας ως θεμέλια του ''είναι'' της,την ειλικρίνεια,το χαμόγελο και την αδαμάντινη θέληση για ζωή,σε αγαστή πάντα σύμπνοια με τη λεπτεπίλεπτη ευφυία που διαθέτει από βρεφική ηλικία.Εν συνεχεία,η μουσική παιδεία που ανέπτυξε αποτέλεσε φυσιολογική εξέλιξη του κομψού και ιδιαίτερου τρόπου ζωής της,καθώς και του σπινθηροβόλου -και γεμάτο αγάπη- εσώτερου βλέμματός της επί της ανθρώπινης ύπαρξης.Δίχως αμφιβολία,εάν όλοι μας κατορθώναμε να ''μιμηθούμε''(με την αριστοτελική σημασία)την απίστευτα γλυκιά και δυναμική φύση της Χρύσας,τότε (πιστέψτε με)ο κόσμος μας θα ήταν α-ληθινά πιο όμορφος!Ήμουν τυχερός που εγώ την γνώρισα,πολύ πιο πριν από όλους εσάς!!
Ονομάζομαι ζΙΩΓΑΣ αΠΟΣΤΟΛΟΣ,και στην προσπάθειά μου να γεφυρώσω τη ζωή μου με το ανύπαρκτο δυνατό που φέρει μέσα της,συνεχώς ταξιδεύω στοχαζόμενος για έναν καλύτερο κόσμο.(apostolosziogas@yahoo.gr)

Νίκος Παργινός είπε...

Καλό ταξίδι στο βιβλίο σου και καλή πορεία στον δύσκολο διαδικτυακό κόσμο...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.Η ΧΡΥΣΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ!ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Κ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ,ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΘΑ ΖΗΤΑΓΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ Κ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥ ΒΗΜΑ!!ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΕ Κ ΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ,ΣΕ ΑΠΛΑ Η Κ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙΣ!!!Γ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ.

nicon είπε...

Καλησπέρα, Χρύσα. Από τα αποσπάσματα του βιβλίου σου που βλέπω εδώ και από τα εξαιρετικά σχόλια των φίλων σου (και είσαι τυχερή που έχεις τέτοιους φίλους!) αισθάνομαι ότι έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήθελα πολύ να έρθω στο Νάκα αλλά δεν τα κατάφερα. Βρήκα την ανακοίνωση περί βιωματικής παρουσίασης του βιβλίου στο classicalmusic.gr με το οποίο συνεργάζομαι αλλά το blog σου μόλις σήμερα το ανακάλυψα. Το έχω προσθέσει ήδη στα links του δικού μου (Ιδανικές Φωνές). Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

nicon είπε...

Να προσθέσω επίσης ότι χαίρομαι πολύ που αντιμετωπίζεις τη διδασκαλία των θεωρητικού και του πρακτικού (ακουστικά, σολφέζ) μέρους της μουσικής ως ολότητα - θα με βρίσκεις διαρκώς στο πλευρό σου πάνω σ' αυτό.

:-)

Ανώνυμος είπε...

υστήνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο Θεωρία της μουσικής της Χρύσας Κίτσιου, μιας και αποτελείμια από τις ελάχιστες απόπειρες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί το μάθημα της Θεωρίας ως ένας συνδυασμός σολφέζ και καλλιέργειας της ακοής από τα πρώτα κιόλας βήματα ενός μικρού μαθητή.
έχω δουλέψει το βιβλίο σε ωδείο και μπορώ να το πως έχει πολύ καλά αποτελέσματα στη μουσική μάθηση και την παραγκωνισμένη από πολλούς ακουστική καλλιέργεια.
εν αναμονή του β' τεύχους

nicon είπε...

Χρύσα, επανέρχομαι μετά από ένα εκτενές ξεφύλλισμα του βιβλίου σου.

Έχω μείνει εντυπωσιασμένος από την ικανότητά σου στην απλή αλλά ακριβή διατύπωση των μουσικών όρων και φαινομένων, τη μεθοδολογία και τη συνοχή που το διακατέχει, την ενσωμάτωση πολλών συμβόλων έκφρασης και φραζαρίσματος που συνήθως οι μουσικοί συναντούν (και κυρίως συνειδητοποιούν) πολύ αργότερα, την ευστοχία των παραδειγμάτων και την ευφυέστατη χρήση όλου του φάσματος των στυλ της μουσικής (πραγματικής μουσικής, παλιάς και σύγχρονης) στην περιγραφή των πιο δυσνόητων μουσικών φαινομένων.

Ως εκ τούτου, σου αφιερώνω το σημερινό μου ποστ με τις ευχές μου για μια εξίσου ενδιαφέρουσα συνέχεια!

«Θεωρία και πράξη· θεωρία στην πράξη»

nicon είπε...

Και ξαναματαεπανέρχομαι για να συμπληρώσω ότι όποιος δεν έχει δει τη Χρύσα να παρουσιάζει την πρότασή της, μέσα από το βιωματικό σεμινάριο που κατά καιρούς κάνει σε καθηγητές μουσικής, πραγματικά χάνει!

Ο λόγος της είναι πυκνός μα και σαφέστατος, με άψογο ειρμό και αίσθηση του χρόνου, έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε απορία και κάθε δύσπιστο αποδέκτη. Στα δε σημεία όπου ζητείται η συμμετοχή όλων, η επικοινωνία κυριολεκτικά απογειώνεται, ενώ εκείνη κρατά τον πλήρη έλεγχο της προσοχής.

Θα πρότεινα να αναρτηθεί εδώ κάποιο ενδεικτικό βιντεάκι για εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε μια τέτοια παρουσίαση στην πόλη τους...

Χρύσα, συνέχισε δυνατά! :)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν την γνωρίζω τη Χρύσα αλλά...ερωτεύτηκα...
Ένας ανώνυμος θαυμαστής χιλιόμετρα μακριά! Να ομορφαίνεις πάντα τη ζωή γύρω σου κούκλα μου..